7 Aralık 2011 Çarşamba

Yüksel eriş.




                          YÜKSEL ERİŞ

                                            1950 - 22 OCAK 1977    


1950 yılında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde doğdu. Devrimci mücadeleye, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nün Müzik bölümüne girdikten sonra aktif olarak katıldı. 30 Mart 1972'deki Kızıldere olayından sonra THKP-C'nin yeniden örgütlenmesinde etkin olarak çalıştı. 1974 yılına kadar ülkenin değişik yerlerinde örgütlenme çalışmalarını sürdürdü.
   

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi/Halkın Devrimci Öncüleri'nin kurucularından olan Yüksel yoldaş, ülkenin değişik bölgelerinde örgütcü ve yönetici olarak görev yaptı. 1976 yılına kadar sürdürdüğü Güney Anadolu bölge yöneticiliğinden Karadeniz bölge yöneticiliğine atandı ve kır gerillasının stratejik hazırlıklarını yönetti. THKP-C/HDÖ Merkez Yönetim Komitesi üyesi olarak “26 Ocak Harekâtı” için bulunduğu Trabzon'da 22 Ocak 1977 günü yaşamını yitirmiştir.

1 yorum:

  1. Yuksel Eriş THKP-C(Acilciler)'in öğretmeniydi. Ondan devrimcilik kadar insanlığı, özveriyi öğrendik. O, bizim için bir sömboldü. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu blogun Yüksel hocam kadar temiz olması ve öyle devam etmesi dileğiyle kurucusu kardeşim Hüseyin'e ve Yüksel Eriş Ailesine saygı ve sevgimi, başarı dileklerimi iletiyorum.

    Mihrac Ural.

    14 Aralık 2011

    YanıtlaSil